«Різноманітність для світу»

З 22 по 26 квітня 2016 року в м. Херсоні відбувався проект «Різноманітність для світу», який підготував Центр Молодіжних ініціатив «Тотем». Молодь Херсона, Одеси, а також студентки спеціальності «Психологія» нашого Миколаївського міжрегіонального інституту розвитку людини ВНЗ «Університет «Україна» Дудник Ірина і Попач Ганна взяли участь у воркшопі, у рамках якого пройшли з кращими істориками и краєзнавцями міста по маршрутах, пов’язаних із незвичайною історією Херсона, взяли участь у квестах і майстер-класах.

Завданням учасників воркшопу було, по-перше, попорпатися в родоводі власної сім’ї і знайти в ньому цікаві та пам’ятні історії, що характеризують їх сім’ю і українську культуру, створити образ свого «Я» – у світлинах, словах, спогадах. По-друге, навчитися аналізувати культурні нашарування, знаходити в історичних пам’ятках дещо нове і незвичайне. Все це вилилося у так званий спектакль «Не знімай мене з дерева». Учасники інсценували свої історії, актори виконали пісні, пов’язані з історією своєї сім’ї.

Крім спектаклю до уваги глядачів була представлена фотовиставка, до якої увійшло все, що учасники воркшопу за ці дні відзняли. А завдань у них було декілька – зробити по 20 світлин, які б відображали їх внутрішній світ, створити власний цитатник із висловлюваннями цікавих особистостей після 15-ти хвилинного спілкування з ними, а також представити свій фотопроект за результатами екскурсії Херсонською областю.

Прес-центр

Миколаївського міжрегіонального інституту

розвитку людини ВНЗ «Університет «Україна»