Польсько-український освітній форум щодо корекційно-педагогічної роботи з дітьми з особливими освітніми потребами

У Миколаївській області пройшов польсько-український освітній форум «Технологія організації корекційно-педагогічної роботи психолога та педагога з дітьми з особливими освітніми потребами в системі інклюзивної освіти».

З метою підвищення рівня організації корекційно-педагогічної діяльності педагогів та спеціальних психологів 25 березня 2016 року на базі Миколаївського міжрегіонального інституту розвитку людини ВНЗ «Університет «Україна» спільно з Вищою школою інформатики і прикладних умінь (WSIiU), м. Лодзь, Польща та Центральноєвропейською Академією Навчання і Сертифікації (CEASC) проводився польсько-український освітній форум «Технологія організації корекційно-педагогічної роботи психолога та педагога з дітьми з особливими освітніми потребами в системі інклюзивної освіти».

На важливості і необхідності проведення подібних семінарів наголосила заступник директора департаменту освіти, науки та молоді Миколаївської облдержадміністрації Каськова Ганна Леонідівна

У ході проведення польсько-українського форуму спікери форуму Ю.О. Бистрова, доктор психологічних наук, професор Університету інформатики та мистецтв (WSIiU м. Лодзь, Польща) та В.Є. Коваленко, кандидат психологічних наук, доцент кафедри корекційної освіти Миколаївського міжрегіонального інституту розвитку людини ВНЗ «Університет «Україна» розкрили поетапну технологію організації інклюзивного навчання дітей із особливими освітніми потребами (діагностування, психолого-педагогічного супроводу дітей, організації корекційно-педагогічної діяльності вчителя та асистента), а також виклали опис досвіду Польщі зі впровадження інклюзивної освіти дітей із психофізичними порушеннями.

У форумі взяли участь вихователі з дошкільних закладів освіти, вчителі із загальноосвітніх шкіл, фахівці з навчально-реабілітаційних центрів, викладачі вищих навчальних закладів м. Миколаєва та Миколаївської області.

Прес-центр

Миколаївського міжрегіонального інституту розвитку людини

Університету «Україна»