З рідним словом міцніє держава

9 листопада 2018 року студенти і викладачі ММІРоЛ та Миколаївського коледжу ВНЗ «Університет «Україна» взяли участь у засіданні круглого столу «Проблеми функціювання української мови в сучасному суспільстві», присвяченому Дню української писемності та мови. Організатором заходу стала кафедра права та соціально-поведінкових наук.

У дискусії було порушено чимало актуальних питань щодо розвитку національної мови в Україні.

Зокрема, Олександр Дудюк, науковий консультант із комунікації Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України, висвітлив особливості мовної політики в національному та регіональному вимірах.

На можливі зміни в Українському правописі звернула увагу присутніх Олена Божко, к.пед.н., доцент кафедри. Проблемам професійного спілкування було присвячено виступ Світлани Кандюк-Лебідь.

Про непересічну постать Нестора Літописця як основоположника давньоруської історіографії та писемної мови йшлося у виступі студентки ІІ курсу Катерини Варшавської.

Спілкування було щирим та зацікавленим. Присутні активно ставили запитання й висловлювали власні погляди щодо важливості мовного питання в Україні й Миколаївщині, а також мовленнєвої культури студентської молоді.

На завершення студенти, викладачі й гості долучилися до написання Радіодиктанту національної єдності, девізом якого цьогоріч стало #пишеморазом.